Att skriva släkthistoria

Vi startar vår första kurs i att skriva släkthistoria till våren. Kursen kommer att ledas av Joacim Blomqvist. Han är frilansjournalist, författare och översättare. Han har dessutom undervisat vid folkhögskola, universitet och skrivit två böcker.

Att skriva en bok, en essä eller biografisk textnotis i Disgen utifrån sin egen släkthistoria
kan vara svårt. Att få denna text så intressant att den uppskattas av andra, än huvudpersonerna, kan vara en verkligt knepig uppgift.

En skrivarcirkel kan vara en god början. Vi kommer under träffarna att skriva övningar relaterade till den text man arbetar med. Det kan bli olika teman vid varje kurstillfälle, berättar Joacim och övningar som rör stil och berättarkonst.

För mer information kontakta Lars-Åke Stenemo, stenemo@dis-syd.se