Till hösten är det dags igen för två kartkurser i Disgen

Den grundläggande kursen går igenom delar av kartfönstret, Disgen-orter, hur man lägger händelser i tidsordning, lägger till koordinater och gör en resa på Google Earth. Grundläggande bildhantering kan ingå.
Tid: tisdagar 3, 10, 17 och 24 sep kl 13.00 – 16.00

Den avancerade kursen har följande förslag på innehåll: Kartfönstrets innehåll, Disgen-orter med bilder och beskrivningar, grundkartan, underlagskartor, personuppgifter på kartan, spara karta som bild och i utskrift, använda färdiga kartor, lagerprincipen för underlagskartor och lägga in egna kartor. 
Tid: tisdagar 8 okt, 22 okt och 5 nov kl 18.00 – 20.30 

Plats: Åsbo Släkt- och Folklivsforskares lokal på Sågen, Ängelholmsg 7, Klippan (5 min från järnvägsstationen)

Ta med egen dator med Disgen. Begränsat till 8 deltagare/kurs.

Anmälan till lena.ringbrant@telia.com

Frågor: Lena Ringbrant Ekelund, 070-232 00 79